Deci, cum ne putem bate cu lenea, confortul si justificarea? Cu putina lacomie- e unul din raspunsuri. Sa devii lacom de experiente si de nou, sa iti faci un obicei din a fi putin mai lacom. Dorinta, asteptarile, intuitia noastra ne indeamna spre nou. Obiceiurile ne subjuga cunoscutului, zonei de confort. Viata noastra este o reflectie a obiceiurilor noastre.
Unele din obiceiurile pe care le avem reprezinta bariere in dezvoltarea personala, pe cand altele reprezinta un catalizator pentru implinirea viselor noastre. Uita-te putin la diferenta majora dintre asteptarile tale si obiceiurile tale si pune-ti 2 intrebari simple: Pot cu obiceiurile mele actuale sa imi indeplinesc asteptarile, visele? Gasesc printe obiceiurile mele unele precum: dorinta de a experimenta, de a-mi asuma riscuri? Raspunsul sincer la aceste doua intrebari te va face constient. Astfel:
-
Pasul unu: ca sa te reinventezi trebuie sa devii constient de obiceiurile tale, sa vezi care te tin in zona de confort si care te dezvolta. O prima actiune pentru a iesi din zona de confort ar putea fi sa iei o foaie de hartie si sa notezi timp de o luna toate obiceiurile pe care le identifici la tine.
-
Pasul doi: Actioneaza: schimba-ti obiceiurile ce te tin in loc si dezvolta-ti acele obiceiuri ce iti largesc zona de confort.
-
Pasul trei: Gandeste, reflecta si adu imbunatatiri actiunilor tale, daca rezultatele nu sunt cele asteptate. Nu poti sa ai rezultate diferite facand aceleasi actiuni. Fa asta si incerca sa te gandesti la ce poti face tu diferit data viitoare si nu incerca sa cauti vinovati, motive, etc.
Acesti trei pasi simpli ii putem aplica pentru a ne reinventa, a deveni asa cum ne dorim, puternici, independenti de toate justificarile si poate putin mai impliniti.
Un indemn de final: Actioneaza, nu sta pe ganduri, ceea ce trece e viata ta. Reinventeaza-te ca sa corespunzi cu tine cel din asteptari. Pentru asta, paradoxul e insa, ca trebuie sa gandesti putin diferit. Gata m-am justificat suficient. Acum trec la actiune.
Multi, mai ales din generatia de acum, nu sunt interesati de esecurile pe care le intampina.Pacat ca nu realizeaza, pentru ca, acest esec al lor, se rasfrange si asupra celor din jur, care, prin optimismul lor, li se alatura, incercand sa creeza ceva nou.